Att strävan efter frihet kostar i mänskligt lidande kan historien berätta mycket om. Att det sker med så tydliga tecken i våra dagar utan att media tar sitt ansvar, kan endast förklaras med att Gud kommer allt närmare, men inte ännu nått ända fram.

Man brukar säga att sanningen är krigets första offer, men samtidigt så är det sanningen som gör oss fria. Som tur är så är det svårt att döda sanningen i våra dagar, hur mycket USA, Israel och allierad än media försöker. Det folkmord som Israel inlett mot det Palestinska folket må vara vedervärdigt och skall givetvis ses just så, men det kanske ändå är det bästa som kunde ha hänt. Gud är outgrundlig brukar man säga. Att Israel nu inför världen på allvar visar upp sin sanna sida som ett extremistiskt folk, är givetvis Guds vilja. Det fick Britterna uppleva redan innan staten Israel hade utropats 1947.

Bland konflikter i världen, så är just denna, den värsta och att det blossar upp just nu, bör ses som att roten till problemet närmar sig. Hur mörkt det än kan te sig, så närmar sig ljuset. Om lösningen innebär en delad stat eller en enad stat, får tiden utvisa, men den önskade freden kommer sannolikt tidigare med en enad stat.

Kategorier: Nyårstal

Translate »