Screenshot 2017-01-01 at 21.37.13.png

Vi går en ljus tid till mötes. Men nej, det är inte pga av att Trump blir president i USA, att Ryssland skapat fred i Syrien eller något av den karaktären. Nej, världen har under många år mer eller mindre ostört styrts av personer med egna insikter om vad som är bäst för oss alla. Om dessa potentater ifrågasatts tidigare, så har den ifrågasättande parten levt farligt. Att världen kördes i diket för flera år där den ekonomiska krisen 2008 bara var toppen av isberget borde inte gått någon förbi. Men det är nya tider nu. Den verkliga makten har sagt ifrån och det är därför vi går en ljusare tid till mötes.

Vanligt folk har fått genomlida ekonomisk misär, krig, utsatthet och hopplöshet av episka mått för att vara modern tid. På ytan må även USA se rikt ut, men fattigdomen är utbredd. Det har lett till att folket rest sig, inte bara i USA utan över hela världen och man skall aldrig underskatta den verkliga makten. Elit, adel och majestäter är inte mycket värda om de inte har det folket på sin sida. Och när de inte har det, så säger folket ifrån OCH det är just det du ser.

Etablerade institutioner skakas i sina fundament och gör allt för att skrämma oss tillbaka till hur det var. Vi måste alla hålla tungan rätt i mun och huvudet kallt. Alltid när man säger ifrån på skarpen så uppstår ett vakuum av oro och otrygghet. Men istället för att önska sig tillbaka till tryggheten i hur det var, så måste vi alla likt fågel Fenix ta oss igenom aska och eld, för att med ny styrka återskapa vad som blivit fel senaste 20-30 åren.

Den kan vara svårt att förstå, men det ekonomiska systemets styrning är det yttersta redskapet för makten att bemästra vår värld. Man kan leva i en illusion att demokrati och politik styr, men det finns många fler parametrar involverade. Man skönja sprickorna i hur världen bemästras då media används mer för propaganda och skrämsel än att berätta hur det egenligen är.

Alltså, det som sker just i världen må på ytan verka kaotiskt, men det är faktiskt BRA, hur jobbigt det än kan verka. Makt släpper ogärna sitt och kommer bitas och rivas rejält under de närmaste åren. Men överlag kan vi räkna med en snabb återhämtning i de oroshärdar som finns i världen. Den största faran och bromsklossen är inte den nya makten formas och förflyttas över världen, utan oron hos den gamla som gärna lyssnar till ormtungornas viskningar.

Så hur bistår vi alla en snabb övergång till en ny bättre ordning för världen? Jo, precis som nämndes ovan – så är det i det ekonomiska systemet saker händer fortast. Och det är här vi kommer se stora och snabba förändringar under 2017.

2017 = 2+0+1+7=10 = 1+0 = 1

Jag kan förstå om numerologi inte fångat din uppmärksamhet och jag tänker inte heller uppmuntra till det nu heller. Men, kritstreck dras och beslut fattas. Ibland sammanträffar de med varandra. 1 enligt numeroligin betyder början på en ny tid och senast vi upplevde en 1’a var 2008 då den ekonomiska krisen inleddes – så varför inte. Någon inom den ekonomiska eliten tycks ju iallafall ha förkärlek för numerologi. Nedan video är från 2014, men är egentligen mer aktuell för det stundande året.

Jag har nämnt bitcoin tekniken i två tidigare nyårstal och så även i år. Jag tycker det dags även för dig att dra ditt strå till stacken, genom att lära dig mer tekniken och diskutera den med vänner och bekanta. Där i finns lösningen på den bättre framtiden och som avslut så tänkte jag bara rekommendera en presentation som hölls hos världsbanken under sommaren 2016 av en legend inom it och ekonomi:

New Economy Talks with Don Tapscott

UPDATE: “I år händer det…”

Guds hus

Den institution vi idag känner som benämningen “Bank” kommer i framtiden vara densamma som vi benämner “Kyrka”. Jag förstår om det är svårt att förstå det du precis läst, men med tiden så kommer du göra det. “Guds hus” är långt ifrån vad det borde vara, men de första stegen på den rätta vägen tas nu… Följ med på resan…

Kategorier: Nyårstal

Translate »