Arbetet med sidan fortsätter inom kort…

Gud, en lära

Men det finns en liten twist på det hela att ta hänsyn till och det kopplar oss tillbaka till det vi lärde tidigare om goda och onda avsikter. Då lärde vi att avsikterna har en direkt relation till medvetenheten i avsikten med handlingen. Samma logik gäller givetvis även för allvetandet. När det är goda avsikter i allvetenheten så är det Gud vi talar om och motsatsen alltså djävulen.

Men eftersom ingen människa kan förstå eller ens dra slutsatser om hur ett allvetande resonerar, så blir allt sagt eller skrivet i den allvetande Gudens perspektiv per definition läror – likt den ansvarige för att sätta ihop expeditionen eller exemplets problem att välja rätt team för att sortera verktygen.

Läran är alltså symboliskt kartan för att vandra i Guds fotspår eller i en hypotetisk verklighet detsamma som den i alla människors samman-räknade medvetna rätta vägen till försoning och harmoni.Guds ord, bibeln är alltså människans väg tillbaka till försoning efter splittringen iom Babels torn, vilket KognitionsKyrkan anser skulle kunna referera till Egyptens pyramider som bevisligen byggdes av folk ifrån flera kulturer. Kulturer som garanterat intresserade sig allt mer för Egyptisk mystik och höghet, vilket möjlighet resulterade i avund, osämja och senare förfallet i den Första mellantiden.

01020304050607080910
1112131415,  Nästa –> 17

Kategorier: Läran

Translate »