Nyårstal 2018: "Begynnelse"

originDen tid vi lever i just nu kommer i framtiden beskrivas som den viktigaste tidpunkten i den mänskliga historien. En tid som senaste åren inleds med att gräsrotsrörelser gör uppror mot föråldrade och repressiva ledarskaps- strukturer inom alla områden och på alla nivåer. Detta sker på ett sätt och med en omfattning som aldrig tidigare varit möjligt. Det är ett resultat av internets nyfunna möjligheter, en ny generation som mognar och kan använda dem samt ett växande kollektivt mod att trotsa dåligt ledarskap.

Senast uppdaterad (2018-04-23 00:31)

Läs mer...

 

Värde & kryptovalutor

Crypto-CurrenciesDu läser om dem i tidningar, ser dem diskuteras i tv, men hur mycket vet du egentligen om kryptovalutor och framförallt deras relation till värde? Nu kanske du rynkar pannan och frågar dig vad detta har med religion och Gud att göra. Allt, är det enkla svaret.

 

Senast uppdaterad (2017-11-15 11:36)

Läs mer...

 

Nyårstal 2017: "I nådens år"

trumpVi går en ljus tid till mötes. Men nej, det är inte pga av att Trump blir president i USA, att Ryssland skapat fred i Syrien eller något av den karaktären. Nej, världen har under många år mer eller mindre ostört styrts av personer med egna insikter om vad som är bäst för oss alla. Om dessa potentater ifrågasatts tidigare, så har den ifrågasättande parten levt farligt. Att världen kördes i diket för flera år där den ekonomiska krisen 2008 bara var toppen av isberget borde inte gått någon förbi. Men det är nya tider nu. Den verkliga makten har sagt ifrån och det är därför vi går en ljusare tid till mötes.Vanligt folk har fått genomlida ekonomisk misär, krig, utsatthet och hopplöshet av episka mått för att vara modern tid. På ytan må även USA se rikt ut, men fattigdomen är utbredd. Det har lett till att folket rest sig, inte bara i USA utan över hela världen och man skall aldrig underskatta den verkliga makten. Elit, adel och majestäter är inte mycket värda om de inte har det folket på sin sida. Och när de inte har det, så säger folket ifrån OCH det är just det du ser.

Senast uppdaterad (2017-05-23 08:21)

Läs mer...

 

Samtal om Bitcoin

sob

Årets nyårstal innehöll en hel del om Bitcoin. Det är en revolutionerande teknologi som är långt ifrån lätt att förstå. I dess grund finns matematiska formler, kryptografi och logiska labyrinter som slår knut även på de mest smarta hjärnorna. Därför har KognitionsKyrkan adderat ett specifik samtal om detta växande ämne. Läs mer om det [här].

Senast uppdaterad (2016-01-07 15:34)

 

Nyårstal 2016: "The Force Awakens"

 

Han Solo

“It’s true, all of it… the dark side... the Jedi... they’re real… the Force is calling to you… Just let it in…”, är ord som inleds av Harrisson Ford i trailern till nya Star Wars filmen: “The Force Awakens”. Filmens budskap är övertydligt: Försummandet av de gemensamma behoven till förmån för egna begär har lett till att mörka krafter återigen växt sig starka. Kunskaperna om denna elementära insikt om hur vi människor fungerar och vad det leder till är för gemeneman förlagd, försummad och förpassad till myternas värld - precis som i filmen.

Senast uppdaterad (2017-11-15 11:28)

Läs mer...

 

Senast skrivet

Mest läst

Swedish Afrikaans Albanian Arabic Armenian Azerbaijani Basque Belarusian Bulgarian Catalan Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Estonian Filipino Finnish French Galician Georgian German Greek Haitian Creole Hebrew Hindi Hungarian Icelandic Indonesian Irish Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Macedonian Malay Maltese Norwegian Persian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Swahili Thai Turkish Ukrainian Urdu Vietnamese Welsh Yiddish
I begynnelsen fanns Ordet,
och Ordet fanns hos Gud,
och Ordet var Gud.
- Joh 1:1-5
Senaste nytt!

Första besöket? - Börja här

Mål & metod

Mål & metod

Sagt om...

GUD FINNS

MORAL.NU Logo

Prospekt