GUDFINNS

GUD FINNS

För att nyansera diskussionen kring "GUD", som tack vare Humanisterna nu äntligen förts in på dagordningen iom sin kampanj GUD FINNS NOG INTE, så skapades dagarna efter en GUD FINNS grupp och fansida på Facebook. Det gjordes, just pga att det behövdes ett neutralt ställe att diskutera GUD. Namnet "GUD FINNS." kommer givetvis av KognitionsKyrkans egen forskning som påvisar att Gud visst finns, men att förståelsen för vad det innebär har gått förlorad eller hålls dold. Därav undertexten. Profilbilden på facebook finns i tre versioner: Den ovan, den där "Honom" är överstrykt eller där det står "Henne" istället.

Senare utvecklades tanken om ett seriöst samtal med Humanisterna kring deras formulering "GUD FINNS NOG INTE". Målet formulerades då till att bli: när mängden fans för "GUD FINNS" är densamma som mängden fans för "GUD FINNS NOG INTE", så kommer inbjudan till ett sådant samtal delges Humanisterna.

/Roberth (Initiativtagare)

P.s. Bakrunden till KognitionsKyrkan som skapelse finns att läsa här.

Senast uppdaterad (2011-11-08 00:34)

Senast skrivet

Mest läst